Csoportterápia

Csoportterápia

Átesett a COVID-19
fertőzésen?

Átesett a Covid-19-fertőzésen és egészsége mégsem a régi? Negatív a tesztje, de nem érzi a szagokat, ízeket? Már akár négy hét is eltelt, de még mindig légszomja van, fáradékony, heves szívverés érzést érez, köhög, mellkasi fájdalma van, szédül, esetleg alvászavara van, tartósan rossz hangulata, szorong, nehezebben, „ködösebben” gondolkodik? Orvosai nem találnak testi magyarázatot minderre?

Poszt-COVID
csoport

A fertőzésen túljutott betegek kisebb aránya tartós egészségkárosodást szenved. A pszichoneuroimmunológia ismeretei alapján a vírus az ideg-, hormonális és immunrendszert integráló védekező szuperrendszert támadja meg. Sokaknál hosszú hetekig-hónapokig, a fertőzést követően még tüneteket okoz, melyek kifejezetten ronthatják életünk minőségét.

A központi idegrendszerre ható relaxációs-hipnotikus módszereink segítenek belső erőforrásaink megtalálásában, az immunrendszer erősítésében. A védekező szuperrendszeren keresztül ideg- és hormonális változásokat hoznak létre,melyek a tünetek csökkenéséhez, megszüntetéséhez vezetnek. Mindazok, akik belgyógyászati kivizsgáláson túljutva nem találnak megoldást egészségük visszaszerzésére, munkacsoportunk által működtetett kezeléseinkre előjegyzést kaphatnak.

Poszt-COVID
csoportterápia

személyiségfejlesztés
csoportterápiával

Hipnoterápiás
csoport

A hipnoterápia a személyiség különböző részeivel való kapcsolatteremtést és újrarendeződést szolgálja. Módosult tudatállapotban viselkedés és személyiség változás jöhet létre. Az egyre mélyülő tudattal való munka elérhetővé teszi a lelki és testi betegségek mozgatórugóit. Ezek megváltoztatásával elérhető a zavar csökkenése, gyógyulása.

Playback
csoport

A playback (rögtönzésen alapuló önkifejezés) hozzáférhetőbbé teszi belső energiáinkat. A megnyilvánulások, a csoport erőinek támogatása segít a tagok önismeretének, helyzetfelismerésének, önrendelkezésének, belső szabadságának kiszélesítésében. Növeli az önbizalmat és az életteliséget.

Playback csoport

örömforrás

Pszichodráma
csoport

A pszichodráma cselekvésen alapuló módszer. Egy jól működő pszichodráma csoportban egymás megismerésével, a bizalom és együttműködés megerősítésével a csoport tagjai szabadságot és lehetőséget kapnak a számukra fontos témák és szerepek eredményes feldolgozására. A közös tér fontos része a színpad, a fantázia birodalma, ahol bármit el lehet játszani, ki lehet próbálni. Segít integrálni kudarcainkat, traumáinkat, fájó tapasztalatainkat. Lehetőséget ad új elképzelések, élmények és szerepek megszerzésére.
Zánkay András - pszichológus, terapeuta, pszichodráma vezető, playback tréner

Zánkay András
vagyok

Rendszeresen vezetek kiképző és személyes célú pszichodráma csoportokat Budapesten és Pécsen. 2001-ben néhány kollégámmal megalapítottuk a Pécsi Pszichodráma Intézet Alapítványt, amely 2014. óta a Max Clayton Klasszikus Pszichodráma Műhely Alapítvány nevet viseli. Az Alapítvány meghirdetésében rendszeresen tartok workshopokat pszichodramatistáknak, illetve képzésben…

Zánkay András - pszichológus, terapeuta, pszichodráma vezető, playback tréner

Zánkay András

Klinikai pszichológus
Pedagógiai szakpszichológus
Szupervízor
Kiképző pszichodrámavezető
Playback tréner

Zánkay András klinikai pszichológus, pedagógiai szakpszichológus, szupervízor, kiképző pszichodráma-vezető, illetve playback tréner vagyok.

Klinikai pszichológusi diplomámat 1971.-ben kaptam meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán.

Pszichológusként a XVI. kerületi Nevelési Tanácsadóban kezdtem el dolgozni. Munkám az iskola által küldött, illetve a szülők kezdeményezésére induló ügyekben a gyerekek pszichológiai vizsgálata, illetve a helyzetük rendezésének elősegítése, pszichológiai tanácsadás volt. 1973. és 1975. között a XV. kerületi Nevelési Tanácsadóban mellékfoglalkozásban, majd l979-1985-ig az ELTE Diáktanácsadójában másodállásban dolgoztam pszichológusként.

1982-től kezdődően személyiségfejlesztő csoportokat vezettem különböző felsőoktatási intézményekben.1986-tól nyolc és fél éven át az I. sz. Gyermekklinika Pszichológiai Ambulanciáján gyermekekkel, fiatalokkal, illetve fiatal felnőttekkel végzeztem pszichodiagnosztikai és pszichoterápiás tevékenységet. Az azóta eltelt időben magánrendelésemen Budapesten és Pécsett párhuzamosan dolgoztam felnőtt- illetve gyerekpáciensekkel.

1972 őszétől 1985-ig az ELTE-n egyetemi tanársegédként, fejlôdés- és neveléspszichológiát, illetve gyermekpszichodiagnosztikát tanítottam. 1986-tól a SOTE I. sz. Gyermekklinikájára, az Orvospszichológiai Oktatási Csoporthoz kerültem tudományos munkatársként, ahol orvostanhallgatókat oktatattam az Orvosi pszichológia c. tárgyban a magyar, majd az angol, illetve a német tagozaton.

1988. óta vagyok a Magyar Pszichodráma Egyesület kiképzõ pszichodráma-vezetője. 1994.-ben szereztem szupervízori címet. Rendszeresen vezetek kiképző és személyes célú pszichodráma csoportokat, illetve workshopokat pszichodramatistáknak, illetve képzésben lévőknek és érdeklődőknek. Pszichodráma bemutatókat, illetve workshopokat tartottam Magyarországon kívül Ausztriában, Németországban, Ausztráliában és Új-Zélandon, illetve bekapcsolódtam a pszichodráma képzésbe Szlovákiában és Görögországban. A Magyar Pszichodráma Egyesület kongresszusain különböző témakörökben rendszeresen vezetek workshopokat.

aki vagy és
aki lehetsz