Munkatársaink

Pszichiáter - Czirmai Ildikó

Dr. Czirmai Ildikó

Pszichiáter szakorvos, szupervízor, playback-színházi tréner, pszichodráma asszisztens, team coach, hipnoterapeuta

Pszichiáter - Czirmai Ildikó

Dr. Czirmai Ildikó

Pszichiáter szakorvos
Szupervízor
Playback-színházi tréner
Pszichodráma asszisztens
Team coach
Hipnoterapeuta

Egy erdélyi hegyi faluban születtem, idegen diktatúrában. Gyermekkorom helyszíne igéző és bezáró volt egyszerre. Időbe került elfogadni és érvényesnek látni a világ természetesen élő és embertelenül elidegenítő arcát.

A jó működéshez való elsődleges kapcsolódásom később orvosi hivatásom alappillérévé vált. Kiemelt időszaka volt életemnek, amikor hazai és külföldi tanáraimmal, kollégáimmal dolgozva rátaláltam az alkotás örömére. A találkozásban közösen létrehozott flowként kezdtem a terápiás folyamatra gondolni, mely „ott és akkor” alakul a megértés számára is részben végigkövethetően.

Megindító volt kapcsolatba kerülni azzal a belső szabadsággal, mely a valóság és a lehetőség között feszül. Azóta szenvedélyesen szeretem a munkámat. Tizenöt év nyílt és zárt kórházi osztályos tapasztalatszerzést követően, melyet segédápoló, osztályos orvos, szakorvos, osztályvezetői főorvos szerepben egyaránt megtapasztaltam, az intézményes kereteket elhagyva, magánorvosként folytattam.

Hálás vagyok tanáraimnak G. Max Claytonnak, Jonathan Foxnak, Veronica Needanak, Daubner Bélának. Hiszek az alkotó változásban úgy is, hogy annak veszélye az esély mindannyiunk számára.

Zánkay András - pszichológus, terapeuta, pszichodráma vezető, playback tréner

Zánkay András

Klinikai pszichológus
Pedagógiai szakpszichológus, szupervízor, kiképző pszichodrámavezető, playback tréner

Zánkay András - pszichológus, terapeuta, pszichodráma vezető, playback tréner

Zánkay András

Klinikai pszichológus
Pedagógiai szakpszichológus
Szupervízor
Kiképző pszichodrámavezető
Playback tréner

Zánkay András klinikai pszichológus, pedagógiai szakpszichológus, szupervízor, kiképző pszichodráma-vezető, illetve playback tréner vagyok.

Klinikai pszichológusi diplomámat 1971.-ben kaptam meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán.

Pszichológusként a XVI. kerületi Nevelési Tanácsadóban kezdtem el dolgozni. Munkám az iskola által küldött, illetve a szülők kezdeményezésére induló ügyekben a gyerekek pszichológiai vizsgálata, illetve a helyzetük rendezésének elősegítése, pszichológiai tanácsadás volt. 1973. és 1975. között a XV. kerületi Nevelési Tanácsadóban mellékfoglalkozásban, majd l979-1985-ig az ELTE Diáktanácsadójában másodállásban dolgoztam pszichológusként.

1982-től kezdődően személyiségfejlesztő csoportokat vezettem különböző felsőoktatási intézményekben.1986-tól nyolc és fél éven át az I. sz. Gyermekklinika Pszichológiai Ambulanciáján gyermekekkel, fiatalokkal, illetve fiatal felnőttekkel végzeztem pszichodiagnosztikai és pszichoterápiás tevékenységet. Az azóta eltelt időben magánrendelésemen Budapesten és Pécsett párhuzamosan dolgoztam felnőtt- illetve gyerekpáciensekkel.

1972 őszétől 1985-ig az ELTE-n egyetemi tanársegédként, fejlôdés- és neveléspszichológiát, illetve gyermekpszichodiagnosztikát tanítottam. 1986-tól a SOTE I. sz. Gyermekklinikájára, az Orvospszichológiai Oktatási Csoporthoz kerültem tudományos munkatársként, ahol orvostanhallgatókat oktatattam az Orvosi pszichológia c. tárgyban a magyar, majd az angol, illetve a német tagozaton.

1988. óta vagyok a Magyar Pszichodráma Egyesület kiképzõ pszichodráma-vezetője. 1994.-ben szereztem szupervízori címet. Rendszeresen vezetek kiképző és személyes célú pszichodráma csoportokat, illetve workshopokat pszichodramatistáknak, illetve képzésben lévőknek és érdeklődőknek. Pszichodráma bemutatókat, illetve workshopokat tartottam Magyarországon kívül Ausztriában, Németországban, Ausztráliában és Új-Zélandon, illetve bekapcsolódtam a pszichodráma képzésbe Szlovákiában és Görögországban. A Magyar Pszichodráma Egyesület kongresszusain különböző témakörökben rendszeresen vezetek workshopokat.

Szabó Gabi Gabriella - Watson coach, tréner

Szabó Gabi

Master Certified Coach, csoport és team coach, Watson Coaching

Szabó Gabi, videó »

Szabó Gabi Gabriella - Watson coach, tréner

Szabó Gabi

Master Certified Coach
Csoport és Team Coach
Watson Coaching

Szabó Gabi, videó »

Amikor első osztályos voltam, megfogtam egy síró osztálytársam kezét. Senki nem lépett oda hozzá. Azt hiszem onnan indult a segítő szakmám. Szervezetfejlesztő, tréner, coach szerepeket tanultam, és tanulom ma is.

Bekapcsolódtam a legnagyobb nemzetközi coach szervezet, az ICF (International Coach Federation) munkájába. Elsők között lettem MCC szintű coach Magyarországon (Master Certified Coach). Az ICF Magyar Tagozat 2016-ban Alelnökének választott, és azóta is szívesen végzem ezt az önkéntes munkát.

Megalapítottam a Watson Coach Iskolát, cselekvésorientált módszertant hoztam létre, csoport és team coachokat képzek. Több, mint 9000 óra coaching folyamat és legalább 2000 óra coaching képzés van az elmúlt 20 évemben.

A legtöbbet vezetőkkel dolgozom. Respektálom az erőfeszítéseiket, elkötelezettségüket, fejlődni akarásukat. Szeretem ráhangolni őket saját erősségeikre, saját fejlesztő szerepükre, önbecsülésükre. Fontos feladatomnak tartom, hogy képessé váljanak megújítani hitüket, erőforrásaikat, megoldási repertoárjukat. Szenvedélyesen szeretem a szakmám és a cselekvésben hiszek.

A Watson Coach Iskola mottója: „Nem az a fontos, hogy mit tudsz magadról, hanem hogy mit cselekszel magadért!” A coaching munkám ezt szolgálja.

Pszichológus, coach - Wittmann Tamás

Wittmann Tamás

Pszichológus, coach

Pszichológus, coach - Wittmann Tamás

Wittmann Tamás

Pszichológus, coach

Pécsett nevelkedtem családunk harmadik, legkisebb gyermekeként. Ez a harmadik hely egészen különleges felelősséget és kötelezettségeket kíván. Kiskoromtól kezdve megtanultam ráhangolódni másokra, igyekszem mindenkivel megtalálni a közös hangot és a közös értékek mentén kommunikálni. Gimnazista korom óta sokszor költöztem, Győrben, Mosonmagyaróváron és Pécsett laktam.

Franciaországban egy értelmükben akadályozott személyekkel foglalkozó szervezetben végeztem önkéntes munkát, majd a Pécsi Tudományegyetemen pszichológus diplomát szereztem. A különböző országok, helyszínek különböző mentalitásai hozzásegítettek, hogy minden helyzetet több szempontból járhassak körül.

Pszichológiai érdeklődésemet Dr. G. Max Clayton magyarországi pszichodráma műhelye keltette fel. Fiatalkoromban találkoztam a Pécsi Playback Színházzal, a Zánkay András alapította improvizatív színházi társulattal, melynek jelenleg is színésze vagyok. Wiesner Edina és Snír Péter (Indynamics) képzésében képződtem business és life, illetve csoportos és team coachként. Jelenleg Tarján Emőke és Iszlai Zoltán Család-Rendszer Terápiás Műhelyének család-rendszer terapeuta képzésében veszek részt, a Pécsi Tudományegyetem Geopolitikai Doktori Programjában PhD hallgatóként foglalkozom identitáskérdésekkel. Megállás nélkül képződöm, önismeretemet folyamatosan fejlesztem.

2017 óta vagyok nős, kétgyermekes édesapa.