Pszichiátriai
szakrendelés

másképp.

Pszichiátriai szakrendelés és konzultáció

másképp.

Pszichiátriai zavarok

A testi-lelki-kapcsolati megterhelések központi idegrendszerünkre hatnak és különböző zavarokat gondolati, érzelmi, cselekvésbeli és testi zavarokat idézhetnek elő. Mindehhez hozzáadódnak a felmenőink által átörökített, azaz genetikai zavarok, melyek megnyilvánulhatnak gondolati, érzelmi, cselekvésbeli és testi tünetek formájában.

Ezen zavarok kutatására az emberiség az elmúlt évtizedekben óriási előrelépést tett, a kétezres éveket az „Agy évtizedének” nevezték el.

a stigmatizáció ma is létezik

Szorongásunk
jelzés

A pszichiátriai zavarokat, mivel azok a személy mindennapi megnyilvánulásait befolyásolják, még ma is társadalmi megbélyegzés övezi.

Kevesen tudják, hogy az idegrendszerünk zavaraiért ugyanannyira vagyunk felelősek, mint egyéb szervi betegségeinkért. Szorongásunk ugyanúgy jelzés testünk működéséről, mint az orrfolyás vagy a fejfájás.

Szorongásunk
jelzés

Várom, ha…

• szorong, fél
• rossz a hangulata, csökkent az életkedve
• elkerül különböző, Ön számára fontos helyzeteket
• nyugtalanító gondolatokkal tölti a napja jelentős részét
• kapcsolataiban nehézségei vannak
• keveset vagy alig tud aludni
• olyan zavaró, rendkívüli dolgokat él meg, amit mások nem
• testi tünetei vannak, de nem találtak elváltozást a kivizsgálások során
• csökkent vagy megszűnt szexuális vágy vagy teljesítő képesség
• szer vagy cselekvési függőség rontja életminőségét.
Pszichiáter - Czirmai Ildikó

Czirmai Ildikó vagyok

 

Szakrendelésem célja a különböző pszichiátriai zavarok és betegségek diagnosztizálása és terápiája. Gyógyszeres és alap pszichoterápiás beavatkozásokkal egyaránt dolgozom.

Orvosi hozzáállásom egyenrangú, személyre szabott és emberközpontú. Az esetek nagy részében az egész rendszert vizsgálom, a személyt és emberi környezetét egyaránt.

Pszichiáter - Czirmai Ildikó

Dr. Czirmai Ildikó

Pszichiáter szakorvos
Szupervízor
Playback-színházi tréner
Pszichodráma asszisztens
Team coach
Hipnoterapeuta

Egy erdélyi hegyi faluban születtem, idegen diktatúrában. Gyermekkorom helyszíne igéző és bezáró volt egyszerre. Időbe került elfogadni és érvényesnek látni a világ természetesen élő és embertelenül elidegenítő arcát.

A jó működéshez való elsődleges kapcsolódásom később orvosi hivatásom alappillérévé vált. Kiemelt időszaka volt életemnek, amikor hazai és külföldi tanáraimmal, kollégáimmal dolgozva rátaláltam az alkotás örömére. A találkozásban közösen létrehozott flowként kezdtem a terápiás folyamatra gondolni, mely „ott és akkor” alakul a megértés számára is részben végigkövethetően.

Megindító volt kapcsolatba kerülni azzal a belső szabadsággal, mely a valóság és a lehetőség között feszül. Azóta szenvedélyesen szeretem a munkámat. Tizenöt év nyílt és zárt kórházi osztályos tapasztalatszerzést követően, melyet segédápoló, osztályos orvos, szakorvos, osztályvezetői főorvos szerepben egyaránt megtapasztaltam, az intézményes kereteket elhagyva, magánorvosként folytattam.

Hálás vagyok tanáraimnak G. Max Claytonnak, Jonathan Foxnak, Veronica Needanak, Daubner Bélának. Hiszek az alkotó változásban úgy is, hogy annak veszélye az esély mindannyiunk számára.